VOJN zomerschool: schrijf je snel in voor de laatste plaatsen


De klok tikt: vijf dagen nog! 25 en 26 augustus aanstaande vindt de allereerste zomerschool van de VOJN plaats in Eindhoven. Met masterclasses datajournalistiek en journalistiek webschrijven.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij, de prijs is laag: 35 euro per dag. Dus schrijf je in voor:

Zaterdag 25 augustus: de basis van journalistiek op het internet en interactieve webtools
Zaterdagochtend start Arjan Dasselaar (journalist Elsevier, FD en VOJN-voorzitter) met de journalistieke kant van SEO-schrijven voor het web, die weer anders is dan SEO in marketing content. Hij gaat dan specifiek in op waar een webartikel van een internetjournalist aan dient te voldoen. Na de lunch maakt Herwin Thole (Z24.nl, De Nieuwe Reporter, VOJN-bestuurderlid) de middag interactief door samen aan de slag te gaan met allerlei webtools om tijdlijnen, kaarten en slideshows te maken. Tijdens deze workshop leer je te werken met een reeks toepassingen om internetproducties te verrijken.

Zondag 26 augustus: visualiseer je verhaal
Datajournalisten Jelle Kamsma (voormalig datajournalist NU.nl en RTL Nieuws) en Jerry Vermanen (datajournalist NU.nl) delen zondagmiddag hun kennis over een van de boeiendste aspecten van de internetjounalistiek: datajournalistiek en -visualisatie. Jerry Vermanen laat ’s ochtends uitgebreid zien hoe je diverse visualisaties maakt met beschikbare data. ’s Middags ga je onder begeleiding van Jelle Kamsma en Jerry Vermanen zelf aan de slag gaan met de door hen aangeleerde mogelijkheden.

Neem je laptop mee
Zowel tijdens de zaterdag als de zondag is armen over elkaar en luisteren, er niet bij. De workshops zijn interactief. Je gaat dus zelf aan de slag. Neem dan ook je laptop mee.

Gezellig in Brabant
De zomerschool wordt gehouden in Eindhoven op kantoor van Dichtbij.nl. Dat ligt op Bogert 31. Voor iedereen die dat niets zegt: het is 3 minuten lopen vanaf het station. Beide dagen beginnen om 9.45 uur en zijn afgelopen rond 17.00 uur.

De zomerschool is alleen toegankelijk voor journalisten en anderen die aan onze lidmaatschapscriteria voldoen.

Programma zaterdag
9.00u Ontvangst / inloop
9.45u Opening
10.00u Workshop Arjan Dasselaar over journalistiek SEO-schrijven voor het web
13.00u Lunch
14.00u Workshop Herwin Thole over interactieve webtools
17.00u Einde

Programma zondag
9.00u Ontvangst / inloop
9.45u Opening
10.00u Uitleg over datajournalistiek en -visualisatie door Jerry Vermanen en Jelle Kamsma
13.00u Lunch
14.00u Onder begeleiding van Vermanen en Kamsma zelfstandige datavisualisaties maken
17.00u Einde

Meedoen?
Als je VOJN-lid bent, kun je meedoen aan de zomerschool voor 35 euro per dag. Dat is spotgoedkoop. Daar krijg je behalve boeiende workshops ook een goed verzorgde lunch voor. Je kunt zelf bepalen of je meedoet aan beide dagen of één van de twee. VOJN-leden krijgen overigens voorrang bij de inschrijvingen. Er kunnen maximaal 15 mensen per dag meedoen.

Geen VOJN-lid? Dat kun je hier worden en dan kun je alsnog meedoen voor 35 euro per dag. Wil je geen lid worden en toch meedoen? Dat kan ook. Kost 70 euro per dag. Ook absoluut niet duur.

Wil je een factuur om de boel te kunnen declareren bij je werkgever? Dan betaal je 202,30 euro inclusief btw. Schrik niet, dat en meer betaalt je werkgever ook voor een vergelijkbare cursus.

Je kunt natuurlijk ook gewoon lid worden en je kennis via de VOJN blijven bijspijkeren.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.