Workshop bij Esri: inschrijving gesloten


Op vrijdag 1 februari houden de VOJN en Esri een workshop over het maken van online kaarten. In het trainingscentrum van Esri in Rotterdam ga je zelf aan de slag met hun software en krijg je uitleg over het maken van kaarten voor op internet. Wat werkt wel, wat niet, hoe ondersteun je een online verhaal met geografische kaarten, hoe haal je nieuws uit kaarten – dergelijke vragen zullen die dag aan bod komen.

Esri levert software voor het maken van kaarten en het doen van geografische analyses. Hierdoor kijk je op een andere manier naar informatie. De software is ook een informatiesysteem, waarmee gegevens goed kunnen worden beheerd en waardoor de kaarten op elk device zijn te gebruiken. Diverse media, waaronder NRC en NOS, maken al gebruik van de webkaarten die gemaakt zijn met Esri-software.

De training begint om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Esri verzorgt tevens een lunch. Het trainingscentrum van Esri ligt op loopafstand van Rotterdam Centraal (Weena 695 – Groothandelsgebouw, ingang B, tweede verdieping).

De workshop is kosteloos bij te wonen. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Heb je nog vragen over of suggesties voor de workshop? Bijvoorbeeld een Excel-dataset waar je informatie uit zou willen halen? Stuur dit dan in, samen met andere praktijkvoorbeelden, suggesties en vragen via e-mail.