We gaan weer op safari, en Arnoud Engelfriet gaat ons alles leren over auteursrecht online


Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent nieuwe activiteiten op de VOJN-kalender. Om in de agenda te zetten:

Op redactiesafari bij de Correspondent
Op 17 maart gaan we weer op safari, dit keer bij de redactie van De Correspondent in Amsterdam. Ze zijn nu ruim een jaar bezig, wat zijn de wijze lessen die ze in die tijd hebben geleerd over 100% online journalistiek? Welke hordes heeft de redactie moeten nemen en wat staat er in de nabije toekomst op stapel? Ga mee op redactiesafari en ontdek het.Dinsdag 17 maart, 16.30.
Locatie: De Correspondent
Online inschrijfformulier!

Auteursrecht op internet: wat moet je weten?
ICT-jurist Arnoud Engelfriet is bekend van zijn blog Ius Mentis en z’n boek ‘De wet op internet’ en gaat tijdens deze avond alles vertellen over auteursrecht op internet. Hoe zit met afbeeldingen die ooit onder creative commons-licentie zijn uitgegeven, maar waar nu een claim voor binnenkomt? Hoe bescherm je je eigen teksten en zit er auteursrecht op scrapers? Engelfriet vertelt aan de hand van voorbeelden hoe de vork in de steel zit. Ook is er ruimte om je eigen praktijksituatie aan te dragen.Dinsdag 31 maart, 19.30
Locatie: UCK Domplein, Utrecht

Online inschrijfformulier!

Op redactiesafari bij RTL Nieuws
Op 2 april worden we ontvangen in Hilversum door de redactie van RTL Nieuws. Wat is hun online beleid? Gaan ze net als NOS video first? Is internet verweven in het dagelijkse productieproces van de redactie?
Donderdag 2 april, begin avond (exacte tijd wordt nog bekend gemaakt)Locatie: RTL Nieuws
Online inschrijfformulier!

Redactiesafari’s zijn alleen toegankelijk voor leden. De lezing van Arnoud Engelfriet is gratis voor leden, 7,50 voor niet-leden.