Inschrijving VOJN Awards 2017 geopend


De jaarlijkse prijzen voor de beste internetjournalistiek komen er weer aan. Journalisten en media mogen hun online producties voor de VOJN Awards inzenden. Let op: de inschrijftermijn is verlengd: insturen kan nog tot en met 10 juli 2017. Hierna gaat de zeskoppige jury zich beraden en per categorie drie nominaties bekendmaken. Wie strijkt er dit jaar met de eer? Dat wordt in oktober onthuld tijdens de VOJN Awardshow.

De Awards van de Vereniging van Online Journalisten Nederland (VOJN) zijn inmiddels een vaste waarde voor online journalistiek Nederland. Tijdens de derde editie, in 2016, gingen de prijzen onder meer naar De Correspondent (categorie Onderzoeksjournalistiek) de Volkskrant (categorieën Opinie en Datajournalistiek) en NOS op 3 (categorie Online Storytelling). Vorig jaar waren er maar liefst 184 inzendingen: een record.

Meedoen? Dat kan! De categorieën voor 2017 zijn:

Podcast
Online storytelling
Opinie
Onderzoeksjournalistiek
Datajournalistiek
Vlogs

Nieuw dit jaar is de categorie Vlogs, die de eerdere Award voor de categorie Interview vervangt. Het afgelopen jaar is het aantal journalistiek gerelateerde vlogs zodanig gestegen, dat de VOJN als eerste deze nieuwe journalistieke vorm wil bekronen.

Inzendingen kunnen via een speciaal online formulier worden aangemeld:
https://goo.gl/TO5Fz8

De VOJN is erin geslaagd een aantal deskundige juryleden opnieuw vast te leggen. Onder hen een aantal die ook vorig jaar deel van de VOJN Jury uitmaakten, waaronder Frederique de Jong (ex-presentator Radio 1 Journaal), Piet Bakker (Lector Massamedia en Digitalisering aan de Hogeschool Utrecht) en Hella Hueck (financieel-economisch journalist, onder andere voor WNL en RTLZ). Nieuwkomers in de jury dit jaar zijn Tobias van der Valk (freelance journalist en vlog-trainer), Monic Slingerland (Chef Opinie Trouw) en Stephan Okhuijsen (Datagraver).

De journalistieke productie moet primair gemaakt zijn voor online verspreiding en gepubliceerd zijn tussen 1 juli 2016 en nu. Elke journalist of ieder medium mag voor elke categorie meerdere producties inzenden. De enige uitzondering hierop is de categorie podcast. Hier is het maximum één aflevering per medium of reeks.

Vragen? Stel ze via [email protected]