Redactie-Safari: op bezoek bij de NOS


De Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN) begint dit najaar met een nieuwe ledenactiviteit: Redactie-Safari! Op maandbasis bezoeken we een redactie van een bekend (online) medium. We krijgen dan een kijkje in de keuken met een rondleiding en inhoudelijke presentatie. Altijd al willen weten hoe redacties van omroepen, dag- en weekbladen, en dus ook van online media, omgaan met internet? Graag willen weten wat online journalistiek volgens hén inhoudt? Schrijf je dan in voor de verschillende redactie-safari’s die we vanaf dit najaar organiseren.

Onze eerste stop maken we bij de redactie van de NOS. Al ruim 45 jaren oud, volgens critici zeer log en ouderwets, maar wel degelijk bezig met vernieuwing op online gebied. Na radio en tv is digitaal de derde tak van sport die bij de NOS bedreven wordt. Een nieuwe website is momenteel in de maak. Werkt de NOS langzaam toe naar digital first? Hoeveel mensen werken er eigenlijk op de digitale redactie en hoeveel websites & apps hebben ze? Hoe gebruiken ze internet bij hun dagelijkse bezigheden? Deze en meer vragen komen aan bod bij ons bezoek aan de NOS op donderdag 9 oktober. We spreken met Elger van der Wel, “Product Owner” van de nieuwe website van NOS, en krijgen een rondleiding van hem en zijn collega’s. Van der Wel zal terugblikken op de afgelopen jaren en ingaan op de laatste ontwikkelingen bij NOS.nl.

Wanneer: 9 oktober, 19.00 uur.
Waar: NOS, Journaalplein 1, Mediapark Hilversum: http://over.nos.nl/contact/adres-en-route

Camouflerende kleding is voor deze safari niet noodzakelijk, maar aanmelden wel! De NOS kan maximaal 15 mensen toelaten, dus vol = vol. Aanmelden kan bij organisator en bestuurslid Rob van Leeuwen: [email protected]. Voor meer informatie kun je ook bij hem terecht. Belangrijk: mensen die met de auto komen moeten van te voren hun kenteken doorgeven.