VOJN duikt in de wereld van Tweakers


In het kader van onze reeks Redactie-Safari gaat de VOJN op woensdag 12 november langs bij Tweakers.net. Deze site, die onder meer het laatste nieuws brengt uit de technologische digitale wereld, is al jaren een groot succes. Tweakers is met meer dan 3,5 miljoen unieke bezoekers en 90 miljoen pageviews per maand de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België. De site behoort tot de top-20 van drukst bezochte websites van het Nederlandstalige internet en is tussen 2011 en 2013 door het Nederlandse publiek verkozen tot Beste Nieuwssite en Beste Vergelijkingssite.

Tijdens ons bezoek zal hoofdredacteur Wilbert de Vries tekst en uitleg geven over de opzet van de site en over de manier waarop de redactie werkt. Met hem duiken we zowel inhoudelijk als fysiek in de wereld van Tweakers. Dat doen we met een lezing over zijn webproject en een rondleiding over de redactievloer. Na afloop kan er nog worden geborreld in de buurt. Leden die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij organisator en bestuurslid Maarten Reijnders:  [email protected] Niet-leden kunnen zich ook aanmelden bij hem en krijgen dan te horen hoe ze mee kunnen doen aan deze activiteit.

Het redactiebezoek aan Tweakers.net is onderdeel van de VOJN-serie Redactie-Safari. Elke maand organiseert de VOJN voor haar leden een excursie naar een bekende internetredactie. Het eerste bezoek werd gebracht aan de redactie van NOS.nl en was een groot succes. De Redactie-Safari naar Tweakers vindt op 12 november om 17.00 uur plaats.