Wat komt eraan in de internetjournalistiek?


De internetsectie van de NVJ (Nederlandse Vereniging Journalisten) organiseert donderdag 25 september een avond over de toekomst van internetjournalistiek in De Balie in Amsterdam.

  • Colin van Hoek, chef technologie bij nu.nl komt vertellen over zijn ervaringen met wearables (zoals Google Glass en smartwatches), zal tips geven en vertellen welke innovaties er aan komen. Hij schreef al een column ‘Hoe ons werk in ‘het jaar van de wearables’ gaat veranderen.’
  • Ook aan bod komt de kijkrevolutie bij de NOS. Hoe speelt de NOS in op het snel veranderende kijkgedrag? Waarin met name jongeren bijvoorbeeld steeds minder naar ‘samenvattende’ uitzendingen als het Journaal van 20.00 uur kijken en steeds meer naar losse video’s via sociale media? Gerard van den Broek leidt bij de NOS ‘Video First’. Een project met vergaande consequenties op allerlei terreinen, ook voor de interne organisatie bij de grootste nieuwsorganisatie van Nederland.
  • Tenslotte is er een open podium waarbij drie mensen de kans krijgen een vernieuwend internetjournalistiek project te presenteren. Meedingen naar een plekje op het open podium kan nog net. Mail vandaag (24 september) nog je idee!

“The Next Step” wordt georganiseerd door de NVJ. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.
De pret begint om 20.00 in De Balie in Amsterdam.